Workshops


Wil je wat leuks doen met je hond maar kan of wil je niet vast zitten aan elke week een les? Of wil je even wat anders dan de standaard gehoorzaamheid lessen? Dan is een workshop wat voor jullie! Een workshop bestaat uit 1 les van ongeveer een uur. Een workshop heeft 1 thema waar de hele les aan besteed wordt zoals bijvoorbeeld hersenwerk. Tijdens een workshop gaat het vooral om lekker samen bezig zijn en kijken wat jij en je hond leuk vinden om te doen.

Tip: een workshop is ook heel leuk om iemand cadeau te geven!

Workshop neuswerk

Heb jij ook een hond die zijn neus niet van de grond kan houden? Dan is de workshop neuswerk echt wat voor jullie! Je zult versteld staan van wat je hond allemaal kan met zijn neus! Tijdens deze workshop gaan we verschillende spelletjes doen waarbij de hond zijn neus moet gebruiken. We gaan de beginselen van detectie uitleggen en oefenen. Je krijgt uitleg over de werking van de neus en de verschillende sporten die je kunt doen.  De workshop neuswerk is geschikt voor alle honden die het leuk vinden om te snuffelen. Er wordt gewerkt in een kleine groep van maximaal 6 honden dus wees er snel bij want vol is vol!

 

Workshop fleece hondenspeeltjes maken

Honden zijn gek op speeltjes  en hoe leuk is het als je zelf zijn favoriete speeltjes kan maken? Tijdens de workshop fleece speeltjes maken laat ik je verschillende knooptechnieken zien om zelf de leukste en mooiste speeltjes te maken. Het voordeel van fleece is dat het lekker zacht is en de meeste honden het prettig vinden om er mee te spelen. Je kunt fleece relatief klein opvouwen en op die manier makkelijk is een jas/broekzak meenemen tijdens een wandeling. Je kunt zelf bepalen hoe lang je het speeltje maakt zodat je rechtop kan blijven staan tijdens het spelen. De workshop fleece speeltjes maken volg je zonder aanwezigheid van je hond en natuurlijk mag je de gemaakte speeltjes mee naar huis nemen. Met mooi weer kunnen we buiten zitten en met regen of kou zitten we warm en droog binnen. Alle materialen zijn aanwezig maar als je zelf een stuk fleece hebt dat je graag gebruikt mag je dat ook meenemen.

 

Workshop clickertraining

Je hebt er vast wel eens van gehoord, clicker training. De clicker is een klein plastic kastje met daarin een metalen plaatje dat een click geluid maakt zodra je het indrukt. De clicker wordt veel gebruikt in de training van honden en kan een heel positief effect hebben op je training. Wil je meer leren over de clicker, hoe je hem aanleert en wat je er allemaal mee kunt trainen? Schrijf je dan in voor de workshop clickertraining! Je leert hier de basis over clickertraining en we gaan een aantal leuke oefeningen met gebruik van de clicker aanleren, je zult versteld staan hoe snel ze het leren!