Behendigheid


Heb jij een actieve hond en wil je graag samen met hem sporten? Dan is behendigheid wat voor jullie! Met behendigheid leer je je hond een parcours lopen waarbij hij moet springen, door tunnels moet rennen en over verschillende obstakels moet lopen. Het is een actieve sport voor zowel hond als baas. Tijdens de behendigheid oefeningen zal de je hond veelal los lopen dus een goede basis gehoorzaamheid is noodzakelijk. Vanwege de hoge belasting op de gewrichten van de hond mag hij pas op cursus als hij 1 jaar of ouder is en na het succesvol afronden van de vervolg 1 cursus.

Als je de behendigheid beginners cursus hebt afgesloten kun je doorgaan met behendigheid 1. Je hond heeft de toestellen aangeleerd en nu gaan we het parcours moeilijker maken. We gaan werken aan het sturen van je hond en jullie leren steeds beter samen werken.

Na behendigheid 1 kun je doorgaan met behendigheid 2. Tijdens deze cursus gaan we parcours op wedstrijdniveau oefenen. We werken aan verschillende wissels en tactieken waardoor jullie steeds beter worden.