Behendigheid


Behendigheid jonge hond

Deze cursus is speciaal voor jonge honden van nog geen jaar die graag willen starten met behendigheid. Tijdens deze cursus gaan we alle oefeningen uit de behendigheid aanleren zoals: over de kattenloop lopen, over de sprongen springen en door de tunnel lopen. We houden hierbij rekening met het groeiende lichaam van de jonge hond en gaan niet (hoog) springen, geen scherpe bochten maken en niet hard rennen. Naast het aanleren van de verschillende obstakels gaan we werken aan aandacht voor de baas, netjes meelopen en het sturen van de hond. Van al deze oefeningen heb je zowel in het dagelijks leven als in de behendigheid veel profijt.

Behendigheid beginners

Heb jij een actieve hond en wil je graag samen met hem sporten? Dan is behendigheid wat voor jullie! Met behendigheid leer je je hond een parcours lopen waarbij hij moet springen, door tunnels moet rennen en over verschillende obstakels moet lopen. Het is een actieve sport voor zowel hond als baas. Tijdens de behendigheid oefeningen zal de je hond veelal los lopen dus een goede basis gehoorzaamheid is noodzakelijk. Vanwege de hoge belasting op de gewrichten van de hond mag hij pas op cursus als hij 1 jaar of ouder is en na het succesvol afronden van de vervolg 1 cursus.

Behendigheid 1

Behendigheid 1.

Als je de behendigheid beginners cursus hebt afgesloten kun je doorgaan met behendigheid 1. Je hond heeft de toestellen aangeleerd en nu gaan we het parcours moeilijker maken. We gaan werken aan het sturen van je hond en jullie leren steeds beter samen werken.

 

Behendigheid 2

Na behendigheid 1 kun je doorgaan met behendigheid 2. Tijdens deze cursus gaan we parcours op wedstrijdniveau oefenen. We werken aan verschillende wissels en tactieken waardoor jullie steeds beter worden.

 

Duur: 10 lessen van 1 uur.

Kosten: 125,- euro.