Over ons

Eigenaar van hondenschool Jij en Ik in Zwolle met haar hond

Mijn naam is Nikki Wolfard-Moret en al van jongs af aan ben ik gek op honden. Toen ik 17 was kreeg ik mijn eigen hond, een kruising sharpei labrador. Met mijn eerste hond, Kaida genaamd, heb ik verschillende cursussen in onder andere gehoorzaamheid en behendigheid gedaan. Van haar heb ik veel geleerd over gedrag en training en bovenal is het mede door haar mijn droom geworden om een eigen hondenschool te beginnen. Na mijn opleiding diermanagement en paraveterinair ben ik dan ook de opleiding tot kynologisch instructeur gaan doen bij de Martin Gaus academie in Lelystad.

 

In juli 2016 heb ik de stap gezet om mijn eigen hondenschool te beginnen met de naam hondenschool Jij & Ik. Deze naam heb ik gekozen omdat ik het belangrijk vindt dat de relatie tussen de hond en zijn eigenaar centraal staat.  Van juni 2017 tot  november 2020 ben ik werkzaam geweest als blindengeleidehonden trainer en daar heb ik ontzettend veel van geleerd. 

Opleidingen

Om een eigen hondenschool te beginnen en jezelf instructeur te noemen heb je geen diploma nodig, best raar eigenlijk! Als instructeur ga je mensen advies geven over het opvoeden van hun hond, het is dan natuurlijk van belang dat dit advies juist is! Er komen steeds nieuwe inzichten en we ontdekken steeds meer over het gedrag en leervermogen van de hond, trainingstechnieken veranderen daardoor ook. Door een goede opleiding en regelmatige bijscholing bent u er van verzekerd dat u les krijgt volgens de laatste ontwikkelingen en inzichten. 

 

Hieronder een lijst van mijn opleidingen;

Januari 2022 - Module 2 neuswerk, Tinley academie.

November 2020 - Module 1 neuswerk, Tinley academie.

Augustus 2017 - Eindexamen kynologisch instructeur behaald.

Module 3 kynologisch instructeur, Martin Gaus academie.

Module 2 kynologisch instructeur, Martin Gaus academie.

Module 1 kynologisch instructeur, Martin Gaus academie.

Paraveterinair, Groenhorst college Barneveld.

Dier en management, Groenhorst college Barneveld.

 

 

Hieronder een lijst met gevolgde seminars, workshops en lezingen;

April 2021 - Lezing stress bij honden - Doreen Planta

Oktober 2019 Lezing de buitenlandse hond - Suze Steenbergen

Oktober 2018 - Lezing balans en coördinatie - Sam Turner

November 2017 - Workshop Do as I do - Claudia Fugazza

November 2013 -Lezing when pigs fly superhonden -  Jane Killion