Over ons

Eigenaar van hondenschool Jij en Ik in Zwolle met haar hond

Mijn naam is Nikki Wolfard-Moret en al van jongs af aan ben ik gek op honden. Toen ik 17 was kreeg ik mijn eigen hond, een kruising sharpei labrador. Met mijn eerste hond, Kaida genaamd, heb ik verschillende cursussen in onder andere gehoorzaamheid en behendigheid gedaan. Van haar heb ik veel geleerd over gedrag en training en bovenal is het mede door haar mijn droom geworden om een eigen hondenschool te beginnen. Na mijn opleiding diermanagement en paraveterinair ben ik dan ook de opleiding tot kynologisch instructeur gaan doen bij de Martin Gaus academie in Lelystad.

 

In juli 2016 heb ik de stap gezet om mijn eigen hondenschool te beginnen met de naam hondenschool Jij & Ik. Deze naam heb ik gekozen omdat ik het belangrijk vindt dat de relatie tussen de hond en zijn eigenaar centraal staat.  Van juni 2017 tot  november 2020 ben ik werkzaam geweest als blindengeleidehonden trainer en daar heb ik ontzettend veel van geleerd. 

Opleidingen

Om een eigen hondenschool te beginnen en jezelf instructeur te noemen heb je geen diploma nodig, best raar eigenlijk! Als instructeur ga je mensen advies geven over het opvoeden van hun hond, het is dan natuurlijk van belang dat dit advies juist is! Er komen steeds nieuwe inzichten en we ontdekken steeds meer over het gedrag en leervermogen van de hond, trainingstechnieken veranderen daardoor ook. Door een goede opleiding en regelmatige bijscholing bent u er van verzekerd dat u les krijgt volgens de laatste ontwikkelingen en inzichten. 

 

Hieronder een lijst van mijn opleidingen;

Januari 2022 - Module 2 neuswerk, Tinley academie.

November 2020 - Module 1 neuswerk, Tinley academie.

Augustus 2017 - Eindexamen kynologisch instructeur behaald.

Module 3 kynologisch instructeur, Martin Gaus academie.

Module 2 kynologisch instructeur, Martin Gaus academie.

Module 1 kynologisch instructeur, Martin Gaus academie.

Paraveterinair, Groenhorst college Barneveld.

Dier en management, Groenhorst college Barneveld.

 

 

Hieronder een lijst met gevolgde seminars, workshops en lezingen;

April 2021 - Lezing stress bij honden - Doreen Planta

Oktober 2019 Lezing de buitenlandse hond - Suze Steenbergen

Oktober 2018 - Lezing balans en coördinatie - Sam Turner

November 2017 - Workshop Do as I do - Claudia Fugazza

November 2013 -Lezing when pigs fly superhonden -  Jane Killion

 


Hallo, mijn naam is Inge Smit en ik heb een passie voor coaching en training van hond en mens. Ik woon in Almere samen met man en onze twee leonbergers, Juno & Sara. Het begon allemaal met Bono mijn eerste Leonberger. In een periode van bewustwording en keuzes maken, kwam zij in 1997 op mijn pad. Ruim 10 jaar was zij dé spiegel in de ups en downs van het leven en heb ik een diepe interactie tussen mens en hond mogen ervaren. Al snel volgde Lucca, ook een Leonberger, een volledig nieuwe uitdaging en bevestiging dat iedere hond een eigen individu is. Bono, en ook de andere honden, hebben me geïnspireerd te doen wat ik nu doe. Naast diverse mensgerichte opleidingen ben ik de opleiding tot Spiegeltrainer gaan volgen en een aantal jaar geleden is, naast mijn werk, ‘Loop je eigen Koers’ ontstaan.  

 

 

Omdat ik nog meer wilde weten van de hond en hondengedrag heb ik, enige tijd geleden alweer, diverse opleidingen gedaan. Toen ik in het voorjaar van 2022 met Nikki in contact kwam, ging een oud vuurtje branden en ben ik als trainer gestart bij ‘Jij en Ik’. Het vervolg van de opleiding tot Kynologisch Instructeur rond ik het komend jaar verder af bij de Tinley Academie en momenteel volg ik bijscholing ABC bij Hermina Stout.

 

Het mooie aan het werken met mens en hond is voor mij een bijdrage te kunnen leveren aan de relatie die zij met elkaar hebben. Hoe iemand met zijn hond omgaat, zegt veel over hoe diegene met zichzelf en mensen in de omgeving omgaat. Wanneer je leert zien dat je hond vaak op basis van emotie communiceert via zijn gedrag en je eigen reactie daar weer van invloed op is, kan de relatie zich verdiepen. Een hond die zich kan ontwikkelen naar een blije, ontspannen hond met zelfvertrouwen en nieuwsgierig in het leven kan en mag staan, wordt dan vast die vriend die je voor ogen had. Vooral in de pup- en de basiscursus kan hiervoor een eerste fundament worden gelegd. Bij voorkeur werk ik vanuit aandacht en rust en draag graag een steentje bij aan het opbouwen van een fijne band met je hond. 

 

Lid van:

AAIZOO [Animal Assisted Interventions in Zorg, Onderzoek en Onderwijs]


----- Klik hier voor hondgerelateerde opleidingen, workshops, lezingen die ik heb gevolgd-----