Poes, de diabetes hulphond in opleiding - deel 4

Het is nog maar de 3de keer dat Poes mee gaat naar school. Nog maar de 3de keer dat Poes zijn matje op de grond naast Tessa haar tafeltje neergelegd wordt. Toch weet Poes al precies wat er van hem verwacht wordt! Zodra Tessa zijn matje op de grond legt gaat Poes er op liggen, zonder dat hij daarvoor een commando krijgt. In het filmpje is ook meteen goed te zien hoe leuk Poes het vindt!

Tessa staat mij zoals gebruikelijk op te wachten voor het schoolgebouw, Poes is erg blij om haar te zien. Samen lopen we naar het lokaal en Tessa moet Poes belonen zodra hij aandacht voor haar heeft. Dit is voor Poes nog best lastig want al die andere mensen zijn ook wel erg leuk en wie weet ligt er wel wat lekkers op de grond! Eenmaal in de klas zoekt Tessa een plekje achter in het lokaal, ze legt het matje van Poes op de grond en hij gaat er meteen op liggen. Hartstikke knap natuurlijk want dit is pas de 3de keer en hij doet het hellemaal uit zichzelf! Tijdens de les staat Poes een keer op als er een klasgenootje naar Tessa toe loopt maar hij gaat al snel weer liggen.

Nadat de lerares een uitleg heeft gegeven gaat Tessa met een klein groepje filmen voor een opdracht. Ze gaan op zoek naar een leeg lokaal waar ze kunnen filmen. Op de gang oefent Tessa weer goed en elke keer als Poes aandacht voor haar heeft beloont ze dit. Poes wordt er steeds beter in en krijgt steeds meer aandacht voor Tessa in plaats van zijn omgeving. Als de meiden een leeg lokaal gevonden hebben legt Tessa het matje van Poes weer neer, hij gaat weer keurig liggen (dit is op het filmpje te zien). Voor het filmen blijft Tessa niet naast Poes zitten maar loopt ze rond, dit is een extra uitdaging voor Poes. Gelukkig lijkt Poes het helemaal niet erg te vinden en hij blijft lekker liggen. Als er op een gegeven moment 2 andere leerlingen binnen komen vindt Poes dat toch wel erg leuk en hij staat op om ze te begroeten. Ik zorg ervoor dat Poes weer op zijn matje gaat liggen en beloon hem daar voor. Als er later weer iemand binnen komt blijft Poes wel liggen en dat wordt natuurlijk goed beloont! 

Na een uur en 5 minuten is de les afgelopen. Ik neem Poes weer mee en breng hem terug naar huis. Het is erg mooi om te zien hoeveel plezier Poes heeft in zijn werk en hoe snel hij vooruit gaat. Het is misschien nog maar de derde keer maar hij loopt op school rond alsof hij niet anders gewent is. Van de schoolbel kijkt hij niet meer op en alle leerlingen en leraren op school begroet hij kwispelend. Ik kijk nu al uit naar volgende week!