Poes, de diabetes hulphond in opleiding - deel 3

De tweede les van Poes ging weer erg goed! Vandaag waren we bij een les waar ze in groepjes aan een opdracht werkten. Er werd meer gelopen en het was een onrustige les. Gelukkig kon Poes het allemaal goed aan en heeft hij zich uitstekend gedragen!

Als we op school aankomen is het pauze, Tessa staat mij met 2 vriendinnen op te wachten. Poes vindt het allemaal erg gezellig en geniet van de aandacht nu het nog mag. We lopen richting het klaslokaal waar de meesten van haar klasgenoten al zitten. 

De tafels staan in groepjes vrij dicht bij elkaar en Poes ligt dan ook niet ideaal tussen de leerlingen in. Poes gaat al kwispelend liggen en kijkt even rond wie er allemaal bij hem zitten. Gelukkig is Poes een snelle leerling en hij weet al goed dat er van hem verwacht wordt dat hij op zijn kleedje blijft. Naast Poes zijn kleedje staat een schooltas open en hij kan het niet laten om er even in te snuffelen, wie weet zit er wel wat lekkers in! Daarna gaat Poes weer rustig liggen. Verschillende keren lopen er leerlingen langs Poes, hij kwispelt dan vrolijk maar blijft keurig liggen. Als Tessa opstaat en naar de lerares loopt springt Poes ook op. Hij staat met 2 poten van zijn kleedje af en houd Tessa goed in de gaten. Als Poes doorheeft dat zijn voorpoten niet op het kleedje staan doet hij een stapje naar achteren zodat hij weer helemaal op zijn kleedje staat. Dit is natuurlijk heel knap van hem en ik beloon hem dan ook gelijk! Na zijn beloning gaat Poes weer liggen en wacht geduldig tot Tessa weer terug is. Als er een bel klinkt kijkt Poes met een scheef kopje op maar hij blaft niet en blijft ook rustig liggen. Na 3 kwartier is de les afgelopen en loop ik met Tessa en Poes richting de uitgang. Tessa gaat weer naar een andere les en ik breng Poes weer naar huis.

Het was weer een mooie dag en het is nu al te zien dat Poes vooruit gaat! Vandaag was een lastige en onrustige les maar desondanks heeft Poes het allemaal keurig gedaan. Het is een vrolijk hondje en je kunt zien dat hij het echt leuk vindt om hier te zijn. Ook mijn complimenten voor alle kinderen uit de klas van Tessa, ze hebben zich niet af laten leiden door Poes en kunnen hem goed negeren.