Poes, de diabetes hulphond in opleiding - deel 2

Vandaag was de eerste training van Poes. We gingen voor het eerst in school trainen tijdens de les Duits. Best een spannende dag dus! 

Ik kwam met Poes naar school waar Tessa mij voor school opwachtte. Door de drukke gangen liepen we naar het lokaal. Op de gang loopt Poes al kwispelend rond alsof hij dit al jaren doet. De verschillende snoep en koekpapiertjes op de grond zijn nog wel een uitdaging voor zijn gevoelige neus en grote eetlust. 

In de klas gaat Tessa aan een tafeltje zitten en legt Poes zijn kleedje naast zich neer. Poes moet het eerst even besnuffelen voordat hij er rustig op gaat liggen. Ik ga op een krukje naast Poes zitten en neem de riem van Tessa over. De les begint met een uitleg van de docent en Poes ligt vrolijk te kwispelen. Na een tijdje legt Poes zijn kopje neer om lekker te relaxen. Als er uit de gang wat geluid komt kijkt Poes op en geeft hij een zacht blafje, ik leid Poes af en zorg ervoor dat hij weer rustig is. Als de lerares rond gaat lopen en bij ons komt staan kijkt Poes op, maar hij blijft keurig op zijn kleedje liggen. In de klas hangt een projectie scherm en als de lerares verder scrolt kijkt Poes er met een scheef kopje naar en geeft hij een zacht blafje. Gelukkig went Poes er snel aan en blijft het bij het ene kleine blafje. Na een half uurtje vindt ik het genoeg geweest voor zijn eerste dag, we lopen zachtjes de klas weer uit en ik breng Poes weer terug naar huis.


Zowel Tessa als Poes hebben het erg goed gedaan vandaag. Tessa heeft Poes goed begeleidt toen we naar de les liepen en kon precies goed timen met haar beloning. Tijdens de les kon ze haar aandacht ook daar goed bijhouden en heeft ze zich niet af laten leiden door Poes. Poes heeft zich ook keurig gedragen, zeker voor zijn eerste keer! Hij heeft de hele les rustig op zijn plaats gelegen, zelfs als er iemand langsliep. Poes voelde zich al snel op zijn gemak in de klas en dat is goed te zien op de foto!