Een goedkope hondenschool.

Wij zijn Nederlanders en die houden van goedkoop, toch?! Maar is goedkoop dan altijd het beste? En wat zoeken we nog meer in een hondenschool naast een goede prijs?

Iedereen gaat met een reden naar een hondenschool en dat kan voor iedereen weer iets anders zijn. Het is belangrijk om te bedenken: waarom wil je naar een hondenschool, wat wil je leren en hoe wil je dat? Want als het niet oplevert wat je wilde, dan wordt goedkoop al snel duurkoop. Laten we wat verder dan de prijs kijken, dan zal je zien dat er veel verschil zit in het aanbod van diverse hondenscholen.

Het eerste grote verschil is of er positief gewerkt wordt of dat er nog gestraft wordt. Bedenk bij jezelf goed wat je leuker lijkt voor jou en je hond: naar een school waar er vooral naar de fouten wordt gekeken en wat dan vervolgens bestraft wordt? Of naar een school waar er gekeken wordt naar de dingen die goed gaan en daar verder op bouwt? Ik weet in ieder geval wel waar ik liever heen ga en mijn hond ook!

Nog een verschil is of de instructeur opgeleid is of niet. Niet elke instructeur is opgeleid en dit kan er dus voor zorgen dat de kennis van de instructeur niet volledig of juist is. Wil je zeker weten dat je goede en volledige instructies krijgt? Controleer dan of de instructeurs van de hondenschool hiervoor opgeleid zijn en of ze regelmatig aan bijscholing doen.

Wat ook belangrijk is, is de grote van de groepen. Als je naar een hondenschool gaat train je vaak in groepsverband. Als je traint in een groep van 12 cursisten met hun hond kun je je voorstellen dat je minder persoonlijke aandacht krijgt dan in een groep van 6. Vaak staat op de website van de hondenschool wat het maximaal aantal cursisten in een groep is.

 

Als laatste kun je kijken naar wat ze aanbieden op een hondenschool. Als je graag wilt sporten met je hond is het handig om naar een hondenschool te gaan waar ze dit regelmatig aanbieden. Sommige hondenscholen werken met een vast aantal oefeningen met aan het eind een examen. De hond moet dus al deze oefeningen leren voor het examen ook als jij die niet belangrijk vindt. Hondenschool Jij & Ik werkt niet met een diploma of vaste oefeningen, alles wordt afgestemd met de cursisten en je leert dus alleen wat jij belangrijk vindt.

Mijn advies is om goed rond te kijken en alle hondenscholen goed te vergelijken. Bedenk wat jij belangrijk vindt en kijk hoe dat bij de hondenscholen geregeld is. Ik raad aan om ook een keer te kijken bij de hondenschool zodat je kunt zien of het bij je past. Bij de meeste hondenscholen kun je wel een keer meekijken bij een les, even kennismaken of een proefles meedoen. Als je dat bij Hondenschool Jij & Ik wilt, dan kun je contact opnemen via de mail, dan kunnen we een afspraak maken.